Linux historie.

Den korte version

Engang i 1970’erne havde man UNIX på serveren, og terminaler til at håndtere input fra brugeren. Netværket var med kabler og i et sted i huset stod serveren der skulle kommunikere med brugeren.

Serveren håndtere bruger input, tekstbehandling og systemer til registrering af oplysning i eksempelvis administrativ system (boligselskab, forsikring, telefoner m.v). Lokalt stod printere til de enkelt bruger lokal,  hvor du kunne udskriver lange liste, breve  mv. systemet går under navnet flerbruger. Brugerflader  var oftest tekst baseret med menu og input valg med bogstaver eller tal i menuen. Ofte placeres UNIX server central i bygning og EDB Afdeling i nærheden.

I begyndelse af 1990’erne begyndte Linus Torvaldsen at skrive  grundstenen for Linux kernen, dermed blev Linux født.

Siden er Linux blevet alle mands eje og kan hentet gratis på nettet.

Se menu punktet yderligere information ude til venstre

Linux har baggrund i UNIX verden og siden er der kommet grafisk brugerflade til men som en overbygning på skallen (terminalen) eller i Windows vil man sige kommando proment

Selve Linux kernelen er skrevet i programmeringssproget C og kilde koden ligger frit tilgængelig på nettet. Til orientering kan c kilde koden til et programmer flyttes fra  platform til platform . og programmet kan oversættes til den platform programmet ønske benyttes post.

Siden er opdateret den 3.4.2024 12:41